Stația de incendiu Melbourne a fost transformată într-o locuință superbă modernă

Stațiile de cai din stațiile de pompare Richmond din Melbourne, Australia au fost transformate într-o locuință modernă izbitoare numită The Stable, într-un exemplu remarcabil de reutilizare adaptivă. Clădirea cu o singură clădire din cărămidă roșie a fost păstrată ca nucleu al unei experiențe arhitecturale complet noi - în interiorul zidurilor sale, o casă unghiulară cu trei etaje se ridică pentru a capta lumina zilei și pentru a viziona, oferind în același timp un refugiu contemporan cu 3 dormitoare, aproape de centrul orașului.

Renovarea radicală este înmuiată de prima poveste, care încă mai conține inima originală a cărămizii și ușii de garaj intacte. Offset de la stația de incendiu originală este pielea unghiulară argintie a adunării. Câteva ferestre contemporane și un balcon coborât sus ne dau un indiciu despre ceea ce se află înăuntru.

Etajul principal păstrează intacte zidurile de cărămidă, dar orice altceva este complet modern - pereți albi, pardoseli din lemn de esență tare blondă și dulapuri neagră lucios, care înconjoară planul mare de pardoseală.

Ceea ce face ca casa să se evidențieze, pe lângă sensibilitatea sa la clădirea originală, este îmbrățișarea ei de lumină de zi pe tot parcursul. Etajul principal este înconjurat de cărți cu scobitori de lumină, care se transformă în ferestre înclinate la etajul superior. Povestea superioară este neclintit de contemporană cu pereți și ferestre înclinate. O verandă plimbătoare permite locuitorilor să se bucure de centrul orașului din apropiere spre vest, iar un mezanin îl menține conectat la etajul principal.

Loading...