Această casă de peșteri uimitoare din cărămidă din Vietnam este deschisă elementelor

Firma vietnameză H & P Architects a creat o "peșteră" unică, potrivită pentru locuirea umană. Clădirea "Brick Cave" are trei nivele de zid de cărămidă, fiecare cu deschideri care creează o atmosferă plină de lumină și umbră în interior. Buzunarele de verdeață accentuează construcția de cărămizi în întreaga casă și o grădină de legume pe capacul acoperișului de pe structură.


Construit pe un colț din Angh, Vietnam, casa este așezată pe stradă și se amestecă în peisajul urban. Arhitecții au ales să construiască cărămidă în construcții pentru a crea nu doar un design unic, ci unul cu un sistem ecologic de nuanță. Pereții multipli filtrează atât lumina naturală în casă, cât și umbra interiorului din căldura de vară din regiune.


Related: Casele de bambus de la H & P Architects plutesc deasupra apei de inundații pe canale de ulei reciclate

Designul idiosincratic este un labirint de pasarele, scări și unghiuri iluminate de fluxurile de lumină naturală. De fapt, pentru a folosi soarele pentru avantajele casei, arhitecții au efectuat o serie de studii asupra pozițiilor zilnice ale soarelui față de casă. Deși deschiderile pot apărea puțin la întâmplare, ele au fost implementate strategic pentru a menține casa la rece în căldura verii, oferind în același timp cât mai multă lumină naturală.


Potrivit arhitecților H & P, combinația neconvențională de cărămizi și verdeață a fost esențială pentru a conecta locuința la împrejurimile ei: "Pestera Brick cuprinde un lanț de spațiu ... cu deschideri aleatorii treptat trecând de la deschidere / publicitate la apropiere / intimitate și invers. Combinația dintre "aproape" și "deschis" creează relații diverse cu împrejurimile și astfel ajută la estomparea limitelor dintre interior și exterior, case și străzi / alei, om și natură ".

Pe lângă deschideri diferite, pereții sunt înclinați spre interior. Aceasta reprezintă o altă alegere conștientă din partea arhitecților - pereții înclinați oferă unghiuri de vizualizare mai bune ale zonei înconjurătoare și adaugă un sentiment de natură la proiectare, permițând elemente cum ar fi ploaia și vântul. Elementele dure sunt de obicei de vina pentru inundațiile de locuințe din această regiune, așa că arhitecții doreau un design elastic, care ar ajuta la protejarea casei, permițând elementelor să treacă prin ea, mai degrabă decât să se prăbușească în ea, creând în esență un adăpost sigur.

+ Arhitecți H & P

Fotografie de Nguyen Tien Thanh



Loading...