Podul pietonal Høse conectează rezidenții locali cu trasee montane din Norvegia

Locuitorii de nisip din sud-vestul Norvegiei au acum acces ușor la o zonă de recreere mai mare, de cealaltă parte a râului. Noul H Bridge de Rintala Eggersson Architects conectează centrul orașului la trasee și permite oamenilor de toate generațiile să se bucure de zonă. Construită din oțel, podul pietonal se încadrează în peisajul natural stâncos și pune accentul pe lumea naturală, încurajând în același timp activitatea și exercițiile fizice.

Orașul Sand, pe coasta de vest a Norvegiei, este mărginit de un râu mic, grăbit spre sud. Pe partea opusă se află o zonă împădurită mare, care este utilizată pentru alergare și recreere. Înainte de pod, era dificil de accesat chiar din oraș. Locuitorii au lucrat cu orașul și arhitecții Rintala Eggertsson pentru a veni cu un concept care să funcționeze bine pentru oraș.

Podul traversează râul într-un punct abrupt care este mărginit de bolovani mari și, altfel, nu ar fi sigur în trecere. Atât arhitecții, cât și locuitorii au dorit să păstreze o senzație naturală și să sublinieze natura prin forma umană. Podul a fost construit cu două grinzi din oțel corten pe fiecare parte a pasarelei, cu un sistem de elemente verticale și diagonale. Pereții sunt îmbrăcați în oțel inoxidabil, întinzând metalul și oțelul corten, iar o porțiune a coridorului este realizată cu o plasă pentru a permite o vedere a râului de mai jos. În partea opusă, un mic pavilion de beton găzduiește picnicuri și picturi pentru cei care traversează râul.

Forma industrială, podul și materialele sale vor avea o durată de timp, pentru a se amesteca mai mult cu peisajul. Accesul îmbunătățit de la oraș la natură, trasee montane și o zonă de agrement încurajează oamenii să se afle în afara și să facă mai mult exerciții fizice.

Loading...