Stația de autobuz stufoasă, Tubular Slough îmbunătățește accesul pietonal

Noua stație de autobuz Slough este mai mult decât un hub pentru navetiști care se îndreaptă spre est spre Londra - proiectul face parte dintr-un proiect mai amplu de regenerare care îmbunătățește accesul pietonal la și de la stația de cale ferată adiacentă. Un tub metalic, inundabil, servește ca un baldachin pentru zona de așteptare a pasagerilor și noile toalete, în timp ce o cafenea și facilități îmbunătățesc funcționalitatea spațiului. Proiectat de BBlur Architecture din Londra, stația de autobuz Slough este construită în conformitate cu standardele BREEAM "Foarte bune" și include un design eficient din punct de vedere energetic, cu materiale mai ecologice.

Noua stație de autobuz este situată vizavi de gara principală și înlocuiește stația de autobuz anterioară și învechită, o clădire de birouri decedată și un parc auto cu mai multe etaje. Înainte, vechea stație de autobuz și clădiri au provocat o barieră urbană semnificativă în centrul orașului. Scopul noului post era bifold. În primul rând, proiectul a fost acela de a furniza facilități de transport public noi, sigure, eficiente și plăcute, în colaborare cu gara. În al doilea rând, stația urma să creeze o permeabilitate pietonală îmbunătățită de la stație până la centrul orașului. Această nouă cale este prin stația de autobuz și sub baldachinul tubular mare, proiectul pentru care a fost inspirat de descoperirea undelor infraroșii de către William Herschel în 1800, în timp ce el era rezident al Slough.

Stația de autobuz Slough constă dintr-un baldachin de 130 de metri ancorat la un capăt de o clădire de 660 de metri pătrați care se uită peste calea ferată. Parterul oferă o zonă de așteptare pentru călători în interior, o cafenea, un agent de știri, facilități de operator de transport cu autobuzul și un birou de bilete. Primul etaj conține birourile de cantină, toalete și operatori de autobuz. Acoperită în șindrile de aluminiu, baldachinul tubular reflectă condițiile schimbătoare de lumină și este un contrapond al arhitecturii rectilinii înconjurătoare.

Pe lângă faptul că este proiectat pentru standardele BREEAM "Foarte bune", stația de autobuz încorporează pompe de căldură cu sursă de teren, colectare de apă cenușie și iluminare cu consum redus de energie utilizată în cadrul schemei. Cresterea caldurii este minimizata de orientarea cladirii, de un plic puternic izolat si de geamurile atent plasate. Învelișul de aluminiu este de 97% reciclabil, iar bateriile de plastic reciclate au fost utilizate în construcția plăcilor. Stația de autobuz Slough este prima parte a unui proiect de reamenajare mai mare pentru a oferi un mediu urban de înaltă calitate pentru "Inima lui Slough".

Loading...